Noutati

  1. SET SUDURA PRELATE PVC2022-02-16
    SET SUDURA PRELATE PVC
  2. 2019-02-19
    Cum sudam bannere cu aer cald pentru reclame stradale
  3. 2019-02-07
    Cum se sudeaza plasticul cu suflante de aer cald si electrozi din plastic

Furnizori

Cum se sudeaza membrana PVC /TPO

2019-02-05
Cum se sudeaza membrana PVC /TPO

Membranele hidroizolatoare PVC/TPO se fixeaza mecanic si apoi se inchid etans prin termosudare (lipire cu aer cald). Hidroizolatiile cu membrana PVC au rezistenta UV si nu sunt vulnerabile la fungi, spori, bacterii.

Ce este sudura manuala cu aer cald?

Sudura manuala este un proces de fuziune a doua materiale termoplastice cu ajutorul aerului cald. NECESAR: o suflanta cu aer cald – FORSTHOFF OVAL Q, duze metalice si rola presoare siliconica.

Cand vom utiliza feonul si sudura manuala?

Sudura manuala a membranelor PVC se va face la capetele sudurilor acolo unde robotii automati nu vor putea inchide, la sudura colturilor, sudurilor de detalii si reparatii, colturi, atice, scurgeri etc.

Cum se sudeaza membrana PVC?

Inainte de a suda cu aer cald suprafata trebuie sa fie curata si decontaminata de praf, grasimi si impuritati. Odata introdus feonul industrial FORSTHOFF intre straturile de membrana PVC/TPO se va executa o miscare continua, uniforma evitandu-se contactul indelungat cu membrana si mai ales evitand focalizarea temperaturii intr-un singur punct pentru o perioada lunga de timp. In acelasi timp cu rola presoare se va aplica o presiune ferma si uniforma pe zona de imbinare.

Care sunt etapele unei suduri pentru hidro-PVC?

Sudura va avea 3 etape:

  1. AFTUIREA / FIXAREA

Se va aplica scurt caldura cu ajutorul suflantei FORSTHOFF, iar in acelasi timp se va apasa cu mana – ajutand straturile de membrana sa adere superficial.

2.PRE-SUDURA

Pre-sudura se va executa cu un flux de caldura continuu de-a lungul sudurii pe aproximativ 5mm -10mm din latimea suprapunerii astfel incat membrana sa se inchida. In acelasi timp se va presa cu rola siliconica de la FORSTHOFF pentru a sigila membrana astfel incat sa ramana cat mai mult aer cald in interiorul sudurii.

3.SUDURA FINALA

Membrana hidroizolatoare din PVC sau TPO se va inchide in mod similar cu presudura, aplicand un flux continuu de caldura si presand in acelasi timp cu rola siliconica. De aceasta data rola va executa o miscare mai ampla, peste marginea sudurii pentru a inchide perfect.

In postarile viitoare vom reveni cu modalitati de testare a imbinarilor sudate.